Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Postin murheet jatkuvat

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Uutinen Postin yt-neuvotteluista on ikävä kaikille osapuolille. Välittömin uhka koskee työntekijöitä: heidän määränsä voi vähentyä yli 800:lla. Häiriöt jakelussa heijastuvat monen yrityksen ja yksittäisen ihmisen arkeen.

Alkusyynä ovat tietysti Postin omat murheet, joita se yritti ratkoa viime vuoden riitaisissa neuvotteluissa. Vaikka verkkokaupan kasvu tarjoaa paljon mahdollisuuksia jakelijoille, toimijoita on monia ja kilpailu kovaa. Lain perusteella Postille kuuluva yleispalveluvelvoite eli tavallisten kirjeiden ja pikkupakettien jakelu viitenä päivänä viikossa ei sekään ole hyvä bisnes. Sähköistyvä viestintä vähensi viime vuonna kirjepostin määrää lähes kymmenellä prosentilla.

Kasvualueeksi kaavaillusta Venäjästä ei ole tullut yhtiölle uutta tukijalkaa. Heikentyneissä ruplissakin laskien sikäläinen liiketoiminta oli viime vuonna alamäessä, euroissa laskien vielä paljon enemmän. Sähköisen taloushallinnon palvelut Suomessa ja muualla Euroopassa sentään tuottivat voittoa.

Poliittiset päättäjät ovat halunneet Postin olevan samaan aikaan yhteiskunnallinen palvelulaitos ja kasvuhakuinen liikeyritys. Toistaiseksi yhdistelmästä ei ole tullut toivottua hyötyä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat