Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Raha rajaa nuorten arkea

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Rahan merkitys nuorten arjessa on suuri, käy ilmi keskiviikkona julkaistusta tuoreimmasta Nuorisobarometrista.

Tänä vuonna Nuorisobarometrin teemana on nuorten näkemys oman arjen hallinnasta. Kaikki elävät arkea, ja arjen tutkiminen on myös arvojen tutkimista. Nyt nuorten arkea on haarukoitu monin tavoin kysymällä esimerkiksi arkitoimista selviytymisestä ja raha-asioista.

Tulokset korostavat sitä, miten suuri merkitys lapsuudenkodilla on hyvin erilaisiin asioihin nuorten elämässä. Lapsuusajan perheen taloudellinen huono-osaisuus säteilee monille elämänalueille.

Tiukka rahatilanne ja vanhempien työttömyys näkyvät esimerkiksi vähempänä harrastamisena ja myös nuorten suurempana yksinäisyytenä. Joka kuudes nuori on ollut rahapulan vuoksi tapaamatta ystäviään.

Lapsuusajan perheen taloudellinen tilanne vaikuttaa pitkään senkin jälkeen, kun nuori on muuttanut kotoa. Tilastojen mukaan kotoa muutetaan sitä nuorempana, mitä enemmän perheellä on ollut vaikeuksia. Nuorena kotoa lähteminen näkyy tilastoissa maksuvaikeuksina ja riskinä joutua toimeentulotuen varaan. Se puolestaan näkyy siinä, miten arvokkaaksi nuori oman elämänsä kokee.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat