Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kirjastoaukiolla osuva nimi

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Toinen Helsinkiin nousevan Keskustakirjaston viereen jäävistä aukioista on nimetty Sananvapauden aukioksi. Paikka on hyvin valittu – tai nimi osuvasti keksitty.

Aukio sijaitsee kirjaston, Töölönlahdenkadun ja Sanomatalon välissä. Kirjaston toisella puolella Töölönlahdella sijaitsevat toisen mediatalon, Alma Median, tilat. Sananvapaus on riippumattoman länsimaisen journalismin perusedellytys.

Itse kirjasto tietenkin edustaa sananvapautta jo sellaisenaan. Maailmalla on vangittu ja murhattukin lukuisia kirjailijoita heidän kirjoitustensa vuoksi.

Mannerheimintien toisella puolen, hieman Töölönlahtea ylempänä, sijaitsee Eduskuntatalo. Sananvapaus kuuluu perustuslaissa mainittuihin yksilön oikeuksiin, ja eduskunta toimii lainsäätäjänä ja ylimpänä valtioelimenä.

Perustuslain 12. pykälän mukaan ”jokaisella on sananvapaus”. Saman pykälän mukaan ”sananvapauteen sisältyy oikeus ilmaista, julkistaa ja vastaanottaa tietoja, mielipiteitä ja muita viestejä kenenkään ennakolta estämättä”.

Entinen joutomaa ja VR:n ratapihan jatke alkaa pikkuhiljaa rakentua eläväksi kaupunkikeskukseksi. Kiasman ja Musiikkitalon välissä sijaitseva Kansalaistori on ainakin kesäisin nuorison suosiossa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat