Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turvallisempia askelia

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Suomalainen heijastinvalmistaja Coreplast esittelee tänä viikonloppuna Frankfurtin messuilla uudenlaisen älyheijastimen, jonka se on kehittänyt yhdessä VTT:n kanssa. Perinteisen ulkokuoren sisään on ympätty antureita, led-valot sekä langaton lataus ja kommunikointi.

Hienouksien avulla heijastin voi esimerkiksi ruveta vilkkumaan, kun jalankulkija lähestyy vaarallista risteystä. Tulevaisuudessa se voisi myös varoittaa kääntyvää autoilijaa jalankulkijasta.

Heijastin on yksi esimerkki siitä, mitä esineiden internetiksi kutsuttu teknisen kehityksen vaihe tuo tullessaan. Luvassa on pieniä parannuksia turvallisuuteen ja käyttömukavuuteen siellä täällä.

Tekniikan kehitys kuvataan usein suurina loikkina, jotka mullistavat elämän. Todellisuudessa kehitys etenee myös askel kerrallaan.

Liikenteessä kuolleiden määrä Suomessa on vähentynyt jo neljäsosaan 1970-luvun alun luvuista, vaikka liikennemäärät ovat kasvaneet. Osan muutoksesta voi selittää yksittäisillä suurilla muutoksilla kuten turvavyöpakolla, mutta enimmäkseen kyse on pienistä parannuksista liikennesuunnittelussa, autonvalmistuksessa, asenteissa ja lakipykälissä. Hyvä kehitys kaipaa jatkoa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat