Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pakolaiskriisi heikentää Angela Merkelin asemaa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Turun Sanomat arvelee, että Saksan liittokanslerin Angela Merkelin on pian pakko kiristää pakolaislinjaansa. Muuten päätösvalta Saksassa voi valua kiivaimmille vastavoimille.

”Angela Merkelillä on ollut poikkeuksellisen tukeva valta-asema. Merkelin auktoriteettia ei ole nakertanut tausta entisessä Itä-Saksassa, ei liioin se, että hän on joutunut jakamaan hallitusvaltaa suuressa koalitiossa. Merkel mursi politiikan lasikaton nousemalla ensimmäisenä naisena liittokanslerinviraston johtoon.”

”Syyskuussa kiihtynyt turvapaikanhakijoiden virta on himmentänyt Merkelin gloriaa. Saksaan tuli viime vuonna yli miljoona turvapaikanhakijaa. Merkel on noudattanut ihmisoikeuksia ja hädänalaisten auttamista korostavaa pakolaislinjaa.”

”Vaikka Merkelin kansansuosio pyörii yli 50 prosentin lukemissa, liittokanslerin on kohta pakko tiukentaa linjaansa. Vaihtoehto olisi, että muut EU-maat ottaisivat nykyistä suurempaa vastuuta pakolaisvirroista.”

”EU:n on löydettävä yhdessä ratkaisut pakolaiskriisiin. Unionissa Saksan ja Merkelin sana painaa ylivoimaisesti eniten. EU:lle ei olisi eduksi, että päätösvalta kasautuisi Merkelin kiivaimmille vastavoimille. Ulko- ja sisärajojen täydellinen sulkeminen olisi Euroopan idean hautaamista. Pakolaiskriisin hoidossa painopisteen on edelleen oltava hädänalaisten auttamisessa, kriisimaiden rauhoittamisessa ja Schengenin ja EU:n ulkorajojen valvonnassa. Turkki ja Kreikka ovat avainasemassa. Suomikaan ei ole sivustakatsoja.”

Ilkan mielestä ikärajojen säätäminen sosiaalisen median käyttöön on perusteltua ja kaikilta käyttäjiltä voitaisiin alkaa vaatia jopa tunnistautumista ennen somen käyttöä.

”Sosiaalisen median käyttöön on tulossa kohta ikärajat. Rajat ovat seurausta EU:n uudesta tietosuojadirektiivistä. Ikärajoja sosiaalisessa mediassa voi jo ennakkoon pitää vaikeasti valvottavina, mutta tarvetta niille ehdottomasti on.”

”Sosiaalinen media on tänä päivänä alusta kiusaamiselle, seksuaaliselle ahdistelulle, rasismille ja jopa rikoksiin yllyttämiselle. Somen käytön sääntely lapsilta on perusteltua.”

”Vanhempien tehtävänä on ajatella sosiaalisen median vastuita ja vaaroja, vaikka lapset itse kokevatkin ne vapauden rajoittamisena. Vanhempien tehtävänä on myös olla kiinnostunut lapsensa some-elämästä ja ihmisistä, joita hän siellä kohtaa, eikä nostaa käsiä heti pystyyn.”

”Ikärajojen noudattaminen ei saisi jäädä pelkästään palveluun kirjautujan hyvän tahdon varaan. Sosiaalisen median lieveilmiöt ovat kasvamassa niin suuriksi, ettei olisi huono asia, vaikka kaikilta käyttäjiltä vaadittaisiin tunnistautuminen vaikkapa pankkitunnuksilla.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat