Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nuorten juominen vähentyi

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Nuorten säännöllinen tupakointi ja humalahakuinen juominen ovat vähentyneet trendinomaisesti koko 2000-luvun, kertovat Nuorisobarometri, kouluterveyskyselyt ja terveystapatutkimukset – sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen maanantaina julkaisema tutkimusraportti.

Nuoret käyttävät toki yhä alkoholia, mutta pienempinä annoksina kuin aiemmin. Huomio kiinnittyy myös siihen, että raittiiden poikien osuus on kasvanut. Nuoret pitävät päihteiden käytön riskejä silti vähäisinä.

Muutoksen taustalla on monia syitä, joita ei ole edes tarkkaan vielä arvioitu. Vanhempien asenteet nuorten päihteiden käyttöön ovat kuitenkin kiristyneet ja ikärajavalvonta on tiukentunut. Alaikäisten voi olla entistä vaikeampaa saada alkoholia kotoa ja kaupasta.

Tutkijat kiinnittävät huomiota myös siihen, miten nopeasti nuorten ajan- ja rahankäyttö on muuttunut. Sosiaalisessa mediassa ja tietokoneen ääressä käytetty aika kasvaa nopeasti, ja kouluikäiset ovat entistä enemmän kotona. Älypuhelimet ovat kalliita ja vievät aimo siivun käytettävissä olevasta rahasta.

Voi olla, että tämä näkyy myös päihteiden käytössä. Päihtymiseen ei ole aikaa eikä rahaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat