Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kunnissa on korruptioriski

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Vantaa joutuu käyttämään pitkää pesuohjelmaa, kun se jyystää puhtaaksi omistamansa Myyrmäen urheilupuisto -yhtiön jäljiltä kovin harmaaksi pinttynyttä likapyykkiä. HS kertoi tiistaina, että Myyrmäen urheilupuiston talousepäselvyydet ovat hyvin laajoja. Ongelmia on kestityksissä, vuokrasuhteissa, avustusten jakamisissa ja palvelujen ostoissa. Luottamusasemaa ja vaikutusvaltaa on saatettu käyttää väärin, ja kyse voi olla jopa rangaistavasta lahjonnasta.

Tapaus on muistutus siitä, että muuallakin kuin Vantaalla on pohdittava jatkuvasti, lisäävätkö yhtiöittäminen ja ulkoistaminen korruptioriskiä. Kuntalaisten rahojen väärinkäyttö voi piiloutua liikesalaisuuksien ja hyvä veli -verkoston taakse, eikä valvonta selvästikään aina tarraa ongelmiin ajoissa.

Kuntien yhtiöissä sovitellaan yhteen varsin erilaisia kulttuureita. Vaikka yhtiö toimisi bisnesympäristössä ja tavoittelisi palvelujen tuottamisen lisäksi voittoa, sitä koskevat samat eettiset säännöt kuin koko kuntakonsernia. Vaatii johtamista, että se myös ymmärretään.

On kaikkien etu, että kuntien palveluja tuotetaan tehokkaasti yhtiöissä. Kuntalaisten rahaa ei kuitenkaan käytetä niin kuin se olisi yksityistä, saati omaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat