Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Käen toiminnalle kiitosta

Kasvussa ja arvostuksen nousussa ovat olleet monet sellaiset yritykset, jotka vain saattavat kuluttajan ja hyödykkeen yhteen

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Teknologiayhtiö Apple putosi keskiviikkona kakkoseksi kilvassa maailman arvokkaimman yhtiön tittelistä. Kärkeen kiri Google – tai oikeastaan sen yhtiöitetty emo Alphabet. Alphabetin arvo nousi keskiviikkona 543 miljardiin dollariin ja Applen laski 530 miljardiin.

Kehitys osuu hyvin yhteen sen kanssa, että sijoittajien silmissä arvoaan nostavat yritykset, jotka tekevät mahdollisimman vähän mitään konkreettista – käteen otettavaa tai taskuun pantavaa.

Kasvussa ja arvostuksen nousussa ovat olleet monet sellaiset yritykset, jotka vain saattavat kuluttajan ja hyödykkeen yhteen. Esimerkiksi elokuvan välittäjä Netflix ei omista elokuvateattereita, Uber ei omista takseja, AirbBnB ei omista hotelleja. Googlella on vähäistä laitetuotantoa, mutta pienellä varauksella senkin voi tähän listaan kirjata.

Omistamattomuuden ansiosta yritykset voivat pitää oman taseensa kevyenä, koska ne käyttävät muiden omistuksia – autoja, tietokoneita ja huoneistoja. Kun näin on, näiden yhtiöiden ei tarvitse tehdä investointeja pääomakannan uusimiseksi eikä huolehtia siitä, jos pääoma ei hetkittäin tuota mitään.

Käen munimislogiikka näyttää saavan tunnustusta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat