Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Väyrysen ikioma puolue tekee venkoiluennätyksen

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Lapin Kansa kirjoittaa Paavo Väyrysen pyrkimyksestä perustaa uusi puolue.

”Vaikka Väyrynen on ollut usein käänteissään yllättävä, hänen keskustalaisuuttaan kukaan ei ole aiemmin epäillyt. Nyt niin joutuu tekemään.”

”Perustamalla uuden puolueen Väyrynen haluaa nousta kansalliseen julkisuuteen kertomaan, että Suomi on menossa täysin väärään suuntaan. Hän ilmeisesti kokee, että ilman tällaista ratkaisua ääni ei kuulu riittävästi.”

”Väyrysen on mahdoton hyväksyä, että Juha Sipilä johtaa puoluetta ja vetää puolueen linjan. Sipilä on tähän tehtävään demokraattisesti valittu, mutta Väyrynen ei osaa siihen alistua.”

”Väyrysen uusin viritys tuskin lähtee suureen lentoon, mutta hallituksen tielle se kasaa lisää isoja kiviä.”

Iltalehden mukaan Väyrysen hanke on leniniläiseen kommunistipuolueeseen verrattunakin todellinen kaaderipuolue.

”Jäseniksi pääsevät vain kansan- ja euroedustajat, jotka samalla muodostavat puoluehallituksen.”

”Rajulla vallan keskityksellä Väyrynen varmistaa, että hän päättää uuden puolueen linjan. Lähin vertauskohde onkin johtajaperiaatetta soveltanut Ikl.”

”Myös Veikko Vennamo perusti oman puolueen, mutta Smp:n läpimurtoa piti odottaa toista vuosikymmentä. Väyrysellä on toki aikaa – hänen isänsä sai patentin satavuotiaana.”

”Rinnastuksen kohteeksi voi kuitenkin tulla Rkp:n Georg C. Ehrnrooth, joka joutui perustuslaillisen puolueensa myötä täydelliseen poliittiseen marginaaliin riitaantuen myös kannattajiensa kanssa.”

Savon Sanomat sanoo Väyrysen venkoilun siirtyneen aivan uudelle tasolle

”Julkeaksi Väyrysen ulostulon tekee se, että hän kehottaa keskustan toiminnassa mukana olevia kannattajiaan jatkamaan työtään puolueessa ja vaikuttamaan sen poliittiseen linjaan.”

”Keskustalle tempaus on tietysti erityisen vaikea asia. Lähipäivinä puoluejohdolla on tarkan pelin paikka, sillä kovin voimakas reaktio ei kohdistuisi vain Väyryseen vaan voisi loukata hänen kannattajiaan. Kovin ymmärtävä suhtautuminen puolueen suunnalta taas tekisi tilanteen sekavaksi ja jättäisi ikään kuin veräjän auki.”

”Keskustassa on yritetty suhtautua Väyryseen kuin maatilan vanhaan isäntään, jonka jorinoita ehkä juuri kuunnellaan mutta ei enää oteta todesta. Tulos on nyt nähtävillä.”

Kainuun Sanomat luonnehtii Väyrystä paradoksien mestariksi, joka tällä kertaa ylittää itsensä.

”Hanke osoittaa parhaiten, kuinka yksin EU:ta ja euroa vastaan leppymättä kamppaileva Väyrynen on.”

”Surullinen hahmo, Keminmaan Don Quijote.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat