Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Myös raha ratkaisee

Kehityspoliittisen selonteon tärkein viesti on osoitettu hallitukselle itselleen.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Hallitus hyväksyi torstaina kehityspoliittisen selonteon. Selonteko syntyi ripeästi, mutta hallitus on muutoinkin linjannut varsin vauhdikkaasti kehityspolitiikkaa. Melkein ensi töikseen se leikkasi kehitysyhteistyövaroista lähes puolet.

Selonteko on uuden kehitysrahoituksen ajan linjapaperi. Vaikka jaettavaa rahaa on entistä vähemmän, sillä ratkottavat ongelmat ovat aiempaa suurempia.

Nyt välttämättömyydestä tehtiin hyve: Suomi keskittää tukea Syyrian, Somalian ja Etiopian kaltaisiin hauraisiin valtioihin sekä pakolaisten lähtö-, vastaanotto- ja kauttakulkumaihin.

Samaan aikaan kun selonteko julkistettiin, pääministeri Juha Sipilä (kesk) oli Lontoossa Syyrian apulupauskonferenssiin. Hän istui pöydissä, joissa Suomen kuuluu olla mukana. Sipilä tapasi kahden kesken useita valtiojohtajia, kuten Irakin ulkoministerin Ibrahim Al-Jaafarin.

Sipilällä riitti asiaa. Suomi kouluttaa Erbilissä peshmergajoukkoja ja käy neuvotteluja solmiakseen sopimuksen kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden irakilaisten palauttamisesta.

Selonteon tärkein viesti on osoitettu hallitukselle itselleen: kehityspolitiikka on tiiviisti kytköksissä Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat