Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espanja ansaitsee parempaa

Espanjassa ei ole ennen käyty vaalien jälkeen yhtä vaikeita hallitusneuvotteluja kuin nyt.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Espanjassa on ennenkin käyty vaalien jälkeen vaikeita hallitusneuvotteluja, mutta ei yhtä vaikeita kuin nyt. Parlamenttivaalit järjestettiin joulukuun 20. päivä, ja uudesta hallituspohjasta on yhtä vähän tietoa kuin vaalituloksen valmistuessa.

Kyseessä ei ole ennätys. Belgia oli lähes 600 päivää ilman hallitusta vuosina 2010–2011. Espanjassa tilanteesta on kuitenkin vakavaa haittaa, kun samaan aikaan etsitään keinoja avata puheyhteys keskushallituksen ja itsenäisyyteen pyrkivän Katalonian välille.

Ensimmäisenä hallituksen muodostamista yritti istuva pääministeri Mariano Rajoy, jonka keskustaoikeistolainen puolue PP sai vaaleissa suurimman äänimäärän mutta jäi kauas enemmistöstä parlamentin alahuoneessa Cortesissa.

Viime viikolla Espanjan kuningas Felipe VI nimitti sosialistipuolueen johtajan Pedro Sanchezin seuraavaksi yrittäjäksi. Sanchezin tavoitteena on vasemmistohallitus, johon hän tarvitsisi populistisen Podemosin lisäksi pienpuolueita. Aikaa on vajaa kuukausi.

Koko ajan selvästi toimivin ratkaisu olisi ollut PP:n ja sosialistien yhteishallitus. Siihen ei löydy tahtoa, vaikka puolueet rakensivat yhdessä Espanjan demokratian diktatuurin jälkeen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat