Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Työmarkkinoilla ei pitäisi tavoitella selkävoittoa

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Iltalehti käy läpi työmarkkinaneuvottelujen tämänhetkistä tilannetta.

”Suurin palkansaajajärjestö SAK pitää kilpailukykysopimuksen ehtona sitä, että myös paikallisesta sopimisesta on päästy sovintoratkaisuun puheenjohtajien pöydässä. – – Työministeri Jari Lindström (ps) tuli työntekijäpuolen linjoille katsomalla, että paikallisesta sopimisesta on sovittava nyt työmarkkinaosapuolten kesken. ”

”Hallituksen näkemys työmarkkinoilla tarvittavista toimista on muutoinkin lähestynyt vuodenvaihteen jälkeen työntekijäpuolen näkemyksiä. Tämä on ymmärrettävää, sillä hallitus tarvitsisi nyt työmarkkina-asioista työrauhan hyvin pitkälle, mieluusti lähes hallituskauden loppuun asti. Siksi parasta olisi, jos työmarkkinaosapuolet pystyisivät sopimaan nyt kilpailukykyä parantavista toimista, palkoista ja työehtoista sekä paikallisesta sopimisesta.”

”Ikävä kyllä SAK:n yksimielisyys on murentumassa. Aiemmin kilpailukykysopimuksesta irtautuneen Auto- ja kuljetustyöväenliiton AKT:n lisäksi myös esimerkiksi suurissa vientiliitoissa on alkanut ilmetä yhä kriittisempää suhtautumista kilpailukykysopimusta kohtaan.”

”Mikään osapuoli ei voi nyt tavoitella selätysvoittoa. Pistevoitot puolin ja toisin riittävät. Hyvässä hengessä saavutettu tasapeli olisi nyt paras resepti työmarkkinoille.”

Savon Sanomat pohtii Helsingin Sanomien viime viikolla (4.2.) julkaiseman artikkelin pohjalta, miten Yleisradion asemaa ja rahoitusta aiotaan muuttaa,

”Juttu perustui nimettömiin lähteisiin, joiden perusviesti oli selvä: hallituspuolueet kaavailevat Ylen tehtävien ja rahoituksen karsimista.”

”Arto Satosen (kok) johtaman parlamentaarisen työryhmän on määrä saada työnsä valmiiksi todennäköisesti vasta ensi syksynä. Jo nyt on kuitenkin nähtävissä melko selvät puoluepoliittiset linjaukset, jotka vaikuttavat työryhmän arvioihin.”

”Ylen nykyisen aseman tiukimmat puolustajat löytyvät oppositiosta. Hallituspuolueet taas ovat valmiita radikaaleihinkin ratkaisuihin.”

”Olisi kuitenkin vahinko, jos mediamarkkinoiden arviointi jämähtäisi tyystin puoluepoliittisiin poteroihin. Yle on nykyisellään niin vahva toimija, että sen tuleva kehitys heijastuu väistämättä koko markkinaan. Siksi Ylen asemaa pitäisi kyetä pohtimaan ilman kiihkoa. On myös kyettävä erottamaan Ylen strategia sen journalistisista sisällöistä, mikä joskus näyttää olevan poliitikoille vaikeaa.”

”Vahva Yle ei ei sinänsä ole uhka tilaus- ja mainosrahoitteiselle medialle. Jos verorahoitteinen Yle kuitenkin määrätietoisesti pyrkii markkinajohtajaksi monilla viestinnän alueilla, se johtaa markkinan vääristymiin.”

”Vähin, mitä juuri nyt voitaisiin tehdä, on digitaalisten sisältöjen tilausmaksujen arvonlisäveron alentaminen.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat