Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Työtä tehden eläkkeelle asti

Julkisen vallan täytyy kannustaa konkareitakin kouluttautumiseen ja uuden oppimiseen.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Yli 50-vuotiaan on työttömyyden kohdatessa vaikea päästä takaisin työmarkkinoille. Työvoimaviranomaisten arvion mukaan korkeintaan joka viides löytää uuden vakituisten työpaikan (HS 8.2.).

Ongelma on todellinen ja merkittävä. Vaikein se on tietenkin yksittäisen ihmisen näkökulmasta, mutta myös ristiriita koko yhteiskuntaa koskevan työurien pidentämistavoitteen kanssa on huutava.

Koska ilmiöön on monta syytä, myös ratkaisuja tarvitaan useita. Työnantajien täytyy käydä itsekriittisesti läpi omia asenteitaan ja sitä, tunnistetaanko pitkään työelämässä olleiden kokemuksen arvo. Julkisen vallan täytyy kannustaa konkareitakin kouluttautumiseen ja uuden oppimiseen. Myös työtä hakevan itsensä on hyvä pohtia, miten hän parhaiten kehittää omia kykyjään ja tuo niitä esiin.

Yhteisenä tavoitteena pitää olla, että jokainen voi halutessaan työskennellä lakisääteiseen eläkeikään saakka.

Alan vaihtaminen ja mielekkään työn kokoaminen pienistä osista on ponnistus, joka auttaa usein uuteen alkuun. Sitä ei pidä jättää kuitenkaan pelkästään työnhakijan omaksi urakaksi, vaan tueksi tarvitaan sekä työmarkkinoiden pelisääntöjä että taloudellisia kannustimia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat