Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Syntyvyyden laskukierre ei välttämättä katkea

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kalevaa huolestuttaa, että vuonna 2015 syntyvyys laski jo viidettä vuotta.

”Vuodesta 1980 alkaen piirretty käyrä riittää osoittamaan vakuuttavasti, että taloudelliset suhdanteet ja niiden vaikutukset perheiden elämään näkyvät lastenhankintapäätöksissä. Tästä voi tehdä sen yksinkertaisen päätelmän, että syntyvyyden laskukierre ei katkea lähivuosinakaan, sillä tällä hetkellä on vaikea uskoa kansantalouden nopeaan paranemiseen.”

”Päätös olla hankkimatta lapsia johtuu ainakin osalla nuoria aikuisia erilaisista globaaleista uhkakuvista ja niistä nousevista elämäntaparatkaisuista.”

”Tulevaisuudessa työssä käyvien veronmaksajien taakka on tämän hetken lapsimäärillä kova, jos palvelut halutaan pitää nykyisellään. Kipua lievittävä lääke tilanteeseen voi olla uusi nuori maahanmuuttajasukupolvi, mutta silloin edellytyksenä on, että he löytävät täältä työtä.”

Ilta-Sanomat povaa syntyvyyden kasvavan, kunhan 1990-luvun alkupuolen suuremmat ikäluokat tulevat lähes kolmekymppisiksi, tyypilliseen synnytysikään.

”Tosin yllätykset ovat mahdollisia, eikä päättäjien valta ulotu ihmisten yksityiselämään.”

”Jotkut väittävät etuuksiin tehtyjen leikkausten estävän lasten hankintaa, mutta siihen on pätevä vastaväite: lapset eivät synny lahjomalla.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat