Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Diktatuuri hajoaa epäsiististi

Kuubalaiset pakenevat Yhdysvaltoihin ennen suhteiden paranemista.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kuuban suosituin baseballtähti Yulieski Gourriel ja hänen nuorempi veljensä Lourdes häipyivät maanantaina hotellistaan Dominikaanisessa tasavallassa. Se oli kova isku Kuuban ikääntyneelle kommunistijohdolle. Baseballin merkitystä Kuubassa on vaikea liioitella.

Gourrielin veljekset olisivat päässeet lähtemään Kuubasta muutenkin, koska saarivaltion baseballpelaajat ovat saaneet pelata ulkomailla vuodesta 2013. Tuhansien muiden kuubalaisten tavoin he päättivät loikata nyt, niin kauan kuin Kuuban ja Yhdysvaltain suhteet ovat vielä tarpeeksi huonot.

Vielä toistaiseksi Yhdysvallat antaa lähes kaikille sen alueelle tuleville kuubalaisille pyydettäessä oleskeluluvan. Jossakin vaiheessa säännöt muuttuvat. Suhteiden normalisointi alkoi joulukuussa 2014, ja presidentti Barack Obama suunnittelee jo vierailua Kuubaan.

Sillä välin noin 10 000 Yhdysvaltoihin Keski-Amerikan kautta pyrkivää kuubalaista on juuttunut matkan varrelle, koska Kuuban johtoa tukeva Nicaragua ei salli heidän kauttakulkuaan. Ongelma on ratkaistu ilmasillalla Nicaraguan ohi ja bussikuljetuksilla kohti Yhdysvaltoja.

Diktatuurin hajoaminen on harvoin siistiä tai hallittua.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat