Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Opettaja työnsi uhmakkaan oppilaan luokasta ulos ja sai monilta sympatiaa – entä jos kaikilla aloilla toimittaisiin näin?

Opettaja kertoi kolumnissa, että poika oli tullut pyytämään häneltä anteeksi. Opettaja ei pyytänyt pojalta anteeksi.

Pääkirjoitus
 
Anna-Stina Nykänen Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on sunnuntaitoimituksen toimittaja.

Kuka voisi kirjoittaa näin: ”Tein kolme virkavirhettä, enkä kadu – tein oikein.” Ehkä Paavo Väyrynen. Vaan ei, se olikin erään opettajan kolumni Aamulehdessä.

Opettaja kirjoitti, että on tottunut siihen, että kun hän käskee, lapsi tottelee. Kun uhmakas poika ei luokassa laittanut kännykkää pois, hän. . .

Näin hän kertoi: ”Revin kännykän pojan kädestä. . . kiskoin ylös, työnsin ulos ja paiskasin oven kiinni. Huusin perään. . . Muut oppilaat olivat hiirenhiljaa. . . Päässäni kiehui. . .”

Kirjoitus levisi netissä. Aamulehti kehui Facebookissa, että opettajan rohkea kommentti oli hurjan suosittu. ”HIANOO TOIMINTAA OPELTA”, kehui yksi tamperelaislukija. ”Joku tolkku noille nuorille pitää olla muuten hyppivät silmille”, sanoi toinen.

Jos muilla aloilla elvisteltäisiin samalla tavalla, tulisiko kehuja? Kuvitellaanpa.

Alikersantti rohkeana: ”Alokkaan kaappi oli sotkuinen eikä hän suostunut oikomaan pinkkoja. Huusin ja heitin hänet ulos pakkaseen. Tuli tuvassa hiljaista.” Lukijoiden reaktio: ”Oikein. Eivät osaa nykynuoret pinkkoja laatia.”

Lähihoitajan tilitys: ”Vanhus puri käteen eikä suostunut syömään. Heitin lusikan nurkkaan ja marssin ulos. Jo rupes seuraavalla kerralla ruoka maistumaan.” Sympatiaa sataa: ”On hoitajille väärin pitää kodeissa niin vaikeita tapauksia, eikä ole keinoja käsitellä näitä.”

Uimavalvoja avautuu: ”Mamu ei riisunut uikkareita, revin ne pois. Mukisi vastaan, heitin ulos.” Kehuja tulee: ”Maassa maan tavalla.”

Ei tällaista voisi oikeasti olla, eihän.

Kaikilla aloilla on vaikeita tilanteita ja hankalalta tuntuvia sääntöjä. Jokaisella joskus keittää, virheitä tehdään. Paineita puretaan työkavereille. Julkinen rehvastelu on eri asia.

Opettajalla on ylivertainen valta oppilaisiin. Hankalista oppilaista ja vanhemmista kirjoitetaan silti enemmän kuin hankalista opettajista.

Eniten jäi mietityttämään tämä. Opettaja kertoi kolumnissa, että poika oli tullut pyytämään häneltä anteeksi. Opettaja ei pyytänyt pojalta anteeksi.

Poika oli sanonut, että hänellä oli ollut huono päivä. Opettaja ei kysynyt, mitä pojalle oli tapahtunut.

Opettajalle oli tärkeämpää voitto oppilaasta. Marssijärjestys oli selvinnyt hänelle, hän kirjoitti. Ja kehui olevansa välittävä aikuinen.

Ja joka puolella Suomea oli välittäviä aikuisia, jotka hurrasivat.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat