Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruuhkamaksu harkintaan

Tuoreeseen selvitykseen kannattaa perehtyä.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Helsingin seudun tienkäyttömaksuista on valmistunut uusi selvitys (HS 11.2.). Sen mukaan ruuhkia saataisiin hillittyä jo pienellä, muutaman kymmenen sentin kertamaksulla. Maksulla ei pyrittäisi kustantamaan koko pääkaupunkiseudun väylähankkeita vaan nimenomaan hillitsemään ruuhkia.

Selvityksessä luovutaan esillä olleesta, satelliittipaikannukseen perustuvasta kilometripohjaisesta laskutusjärjestelmästä. Satelliittipaikannus ei olisi riittävän kustannustehokas. Sen sijaan sisääntuloväylille tulisi portit, jotka rekisteröisivät läpi ajavan kulkuneuvon automaattisesti.

Ihmisten mielipiteet ruuhkamaksuista todennäköisesti vaihtelevat sen mukaan, asuvatko he Helsingin keskustassa vai kauempana. Vielä suurempi jakava tekijä on, kuljetaanko töihin omalla autolla vai muilla kulkuvälineillä. Ennen kuin ottaa jyrkkää kantaa puolesta tai vastaan, kannattaa perehtyä tuoreeseen selvitykseen.

Ruuhkamaksun käyttöönotto olisi yksi vaihtoehto hillitä Helsingin sisääntuloväylien tukkeutumista. Edes nykytilanne ei säily, jos väestö keskittyy pääkaupunkiseudulle ennusteiden mukaisesti.

Ruuhkamaksuilla kerättävät rahat kannattaisi käyttää väylien kunnostamiseen ja joukkoliikenteen kehittämiseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat