Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Alkoholin myyntiin kohtuus

Hallitus sorvaa alkoholilain kokonaisuudistusta.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kun vähittäiskauppojen aukioloajat vapautuivat sääntelystä vuodenvaihteessa, alkoi kaupan alalla keskustelu alkoholin myyntirajoitusten lieventämisestä.

Kauppa haluaisi oluen, siiderin ja lonkeron myynnin sallimista iltayhteentoista. Kauppa haluaisi myös viinit ruokakauppoihin.

Hallitus sorvaa kevään aikana alkoholilain kokonaisuudistusta. Sen olisi tarkoitus tulla voimaan ensi vuoden alusta. Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula (kesk) esitteli pohjaehdotustaan ministerityöryhmälle torstaina.

Rehulan linjausten mukaan ruokakaupat eivät ole saamassa lupaa viinien tai vahvojen oluiden myyntiin eivätkä pidennystä alkoholin myyntiaikaan iltaisin.

Sen sijaan harkinnassa on Alkon aukioloajan pidentäminen iltayhdeksään. Ravintoloiden sääntöjä helpotettaisiin.

Tehokkaimmat alkoholin käytön lisääntymisen esteet ovat kallis hinta ja rajoitettu saatavuus. Hinta ei tosin ole enää kovin tehokas pidäke vapaan EU-tuonnin vuoksi. Siksi ei ole syytä helpottaa alkoholijuomien saatavuutta ruokakaupoista.

Hallituksen tavoite on siirtää alkoholin kulutusta kotisohvilta ravintoloihin kontrolloituihin oloihin. Alkoholilain muutosten sietää tukea hallituksen tavoitetta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat