Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tiedonkulkua ja malttia

Yhdysvaltalaisten hävittäjien osallistuminen lentoharjoituksiin Suomessa sai kansanedustajat pohtimaan, ovatko heidän tietonsa ajan tasalla.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Pitkältä joulutauolta palanneet kansanedustajat pääsivät heti ensimmäisinä päivinään ihmettelemään, ovatko heidän tietonsa ajan tasalla. Aiheen tähän antoi Ylen uutinen, jonka mukaan amerikkalaishävittäjät osallistuvat lentoharjoituksiin Rissalassa ensi toukokuussa. Asia nousi esiin torstain eduskuntakeskustelussa.

Kyse ei ole mistään nopeasti improvisoidusta näytöksestä vaan toiminnasta, joka perustuu kaksi vuotta sitten hyväksyttyyn Naton ja muutamien kumppanimaiden sopimukseen. Presidentin ja hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittinen valiokunta päätti Rissalan harjoituksesta viime vuoden puolella.

On hyvä, että kansanedustajat haluavat käydä läpi, miten he saavat tietoa ja miten he voisivat paremmin ymmärtää tehtyjen päätösten sisällön.

Keskustelussa harjoitus kytkettiin kuitenkin nopeasti myös pohdintaan Suomen mahdollisesta Nato-jäsenyydestä. Vaikka kysymyksenasettelu on varmasti houkutteleva, puheenvuoroissa on hyvä säilyttää myös riittävä annos malttia.

Suomen tavoitteena on ollut, että sotilaat voivat harjoituksilla kartuttaa osaamistaan ilman voimakasta poliittista latausta. Olisi parempi, etteivät suomalaiset itse ryhtyisi politisoimaan niitä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat