Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Perheenyhdistämisen uudet tulorajat hirvittävät

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Etelä-Suomen Sanomat kritisoi hallituksen aietta kiristää perheenyhdistämisen toimeentuloehtoa, joka koskisi myös Suomen kansalaisten ulkomaalaisia puolisoita ja lapsia.

”Tulorajat on nostettu käsittämättömän korkealle.”

”Nyt esitetyt kiristykset johtaisivat siihen, että perheen tuominen ulkomailta Suomeen onnistuisi jatkossa vain erittäin hyvätuloisilta ihmisiltä, olipa kyse turvapaikan saaneesta tai Suomen kansalaisesta. Tämä rikkoisi räikeästi YK:n lapsen oikeuksien sopimusta, jonka mukaan lapsia on kohdeltava yhdenvertaisesti ilman varallisuuteen tai kansalaisuuteen perustuvaa erottelua.”

Kaleva pitää esitettyjä tulorajoja kohtuuttomina.

”Pakolaiskriisiä ei ratkaista Suomessa, siihen on löydettävä yhteiset eurooppalaiset säännöt. Ne eivät voi perustua siihen, että sotaa ja vainoa pakenevien pitäisi ostaa turvallisuutensa rahalla.”

Kainuun Sanomat näkee perheenyhdistämistä koskevassa keskustelussa piilorasismin merkkejä: ihmisiä halutaan erotella etnisyyden ja syntyperän perusteella.

”Joka tapauksessa vaimon haku Thaimaasta tai Venäjältä tulisi hankalammaksi, ellei suomalaisille taata ainoana ryhmänä erikoisasemaa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat