Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaupunki ojentuisi itään

Laajasalon pikaraitiotietä pohtiessa kannattaa katsoa korkealta ja kauas.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Keskustelu Helsingin Kruunuvuorenrantaan johtavista silloista ja raitiotieyhteydestä Laajasaloon on jo muuttunut pohdinnaksi siitä, miten ja milloin yhteyksiä rakennellaan. Palapelin tuorein pala on raitiotien yleissuunnitelman valmistuminen.

Suunnitelmassa esitetään kahta raitiotielinjaa. Toinen lähtisi Rautatieaseman luota ja kulkisi Hakaniemen, Merihaan, Nihdin ja Korkeasaaren kautta Laajasalon Yliskylään. Toinen linja lähtisi Kolmikulmasta (Diana-puistosta) ja päätyisi siltojen kautta Haakoninlahteen.

Kun punnitsee siltojen ja raitiotieyhteyksien merkitystä ja hintaa, kannattaa katsoa isoa kuvaa ja kauas tulevaisuuteen. Tulevaisuudessa silta raitioteineen kytkisi keskustan ja Laajasalon toisiinsa. Samalla korostuisi Merihaan ja Hakaniemen asema kaupungissa.

Linjat valmistuisivat maailmaan, jossa Laajasalossa olisi asukkaita lähes kaksi kertaa niin paljon kuin nyt ja Kalasataman alue – sekin sattuisi matkan varrelle –  olisi valmis.

Vuonna 2040 raitiotieyhteyttä hyödyntäisi vuorokaudessa lähes 40 000 ihmistä. Yhteys olisi siis erittäin kovassa käytössä. Kaupunki ojentuisi hieman itään, ja yhteys helpottaisi painetta kuormitetussa metrossa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat