Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Myös Helsinki haluaa start up -keskukseksi

Innostus on levinnyt ympäri Eurooppaa.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kalifornian Piilaaksosta alun perin liikkeelle lähtenyt innostus start up -yrityskulttuurin tukemiseen on levinnyt pitkin 2000-lukua ympäri Eurooppaa. Lontoo, Pariisi, Berliini, Kööpenhamina ja Tukholma pitävät jo itseään merkittävinä start up -keskuksina. Myös Helsinki haluaa profiloitua keskeiseksi tekijäksi vielä varsin nuoressa start up -markkinassa, jossa toimijoina ovat usein teknologia-alan kasvuhaluiset yritykset.

Helsinki on saanut ilman omia ansioitaan hyvän lähdön start up -innostukselle. Slush-tapahtuma toi isojen riskirahoittajien huomion. Myös pelialan tähdet Rovio ja Supercell saivat Helsingin ottamaan tosissaan start up -yritykset.

Helsingin elinkeinopolitiikka on kiinnostavassa vaiheessa. Start up -kulttuurille haetaan mahdollisuuksia kasvaa, sillä jo muutama menestystarina toisi paljon verotuloja.

Se toki ymmärretään, että menestyjiä on harvassa. Sekin tajutaan, ettei menestys ole kiinni vain siitä, poimiiko kunnan yritysneuvoja juuri oikeat tyypit ja ideat hautomoihin ja kiihdyttämöihin. Joillekin sekin voi silti olla ratkaisevaa ensi metreillä. Siksi entinen Marian sairaala muutetaan start up -keskukseksi. Myös yliopistojen yrityspalveluja ajatellaan uusiksi. Maaliskuun alussa yrittäjyysyhteisö Helsinki Think Company laajentuu Meilahden kampukselle. Helsinki toivoo myös voivansa houkutella vastedes esimerkiksi venäläisyrittäjiä Suomeen.

Työ ei ala tyhjästä. Innovaatiopolitiikka on ollut pitkään iso osa Helsingin elinkeinopolitiikkaa.

Kasvu kansainvälisiä riskisijoittajia houkuttelevaksi start up -keskukseksi ei silti ole helppoa. Helsinki on pieni peluri. Vaikuttavuuttakin pitää miettiä, samoin sitä, miten julkinen rahoittaja jakaa tukiaan, jottei vinouta kehitystä.

Pelkkä raha ei ratkaise. Monilla start up -yrityksillä on krooninen pula paikoista, joissa ne voisivat kokeilla käytännössä teknologioitaan ja palvelujaan. Kasvaakseen kansainvälisiksi ne tarvitsisivat ensin näyttöjä kotimarkkinoiltaan.

Jos Helsinki saisi syntymään start up -yritysten ja kaupungin uudenlaisia kokeilumarkkinoita ja -alustoja, sillä voisi olla ratkaiseva rooli yritysten kasvulle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat