Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rautatiemonopoli korjaa hinnoitteluvirhettään

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Ilkka kommentoi VR:n uutta hinnoittelulinjausta.

”Rautateitä mielellään käyttävät matkustajat ovat odottaneet jo pitkään VR:n vastausta hintakilpailuun, jossa tämä on hävinnyt roimasti sekä yksityisautoille että linja-autoliikenteelle. Väliaikana junailijoita on hemmoteltu tuntuvilla kampanjahinnoilla, mutta ne ovat olleet luonteeltaan satunnaisia ja vaikeasti ennakoitavissa matkailijan näkökulmasta.”

”Monopoliasemastaan huolimatta VR on tehnyt viime aikoina tappiota matkustajakadon ja raskaan rakenteensa takia. VR:n imago puolestaan on kärsinyt huimasti korjausliikkeestä: lippuluukkujen sulkemisesta sekä junavuorojen ja reittien karsimisesta.”

”Tavanomaisiksi tulleet ja säistä riippuvat myöhästymiset sekä vuorojen peruuttamiset ovat vielä pisteenä iin päällä, kun arvioidaan VR:n mainetta kansalaisten keskuudessa. – – Nyt olikin rautateiden monopolilla viimeiset hetket tehdä vaihteeksi jotain uskottavaa kuroakseen takaisin edes osan matkustajien menetetystä luottamuksesta.”

”Hinnoittelun yksinkertaistamisessa ja alennusryhmissä piilee päätös, joka ei miellytä ainakaan opiskelijoita, pikkulapsiperheitä ja eläkeläisiä. VR lopettaa esimerkiksi perhelipun kokonaan. – – Suurin poru aiheutuu luultavasti kuitenkin eläkeläisalennuksen leikkaamisesta.”

Hämeen Sanomien mukaan VR:n markkinointiosasto on ottanut mallia päivittäistavarakaupan mainoslauseista.

”Nyt ei puhuta pelkästä kampanjasta, vaan pysyvistä ja koko maata koskevista alennuksista.”

”VR:llä on hätä kädessä. Sen oli tehtävä kiireesti jotakin, jotta matkustajat saadaan käyttämään junaa ja yhtiön kannattavuus käännetään nousuun.”

”Alennuksista saadaan kiittää kilpailun vapautumista. Se on asteittaista mutta etenee vääjäämättä.”

”VR:n ajaa taistoon matkustajista muutamia vuosia joukkoliikenteen hintahäirikkönä häärinyt halpabussiyhtiö Onnibus. – – On ironista, että yksittäinen bussiyhtiö on pakottanut vahvan rautatiemonopolin muuttamaan asenteitaan.”

Karjalainen kirjoittaa, että matkustajien maksukyvyn ja -halun ylittänyt VR:n hinnoittelu tuli nyt tiensä päähän.

”Moni junamatkustajista ehti jo vaihtaa halvoille bussireiteille, ja kysymys kuuluukin, tulevatko he takaisin.”

”VR:n tiedotuksessa hintojen lasku on luonnollisesti ykkösasia, mutta merkittävä muutos on myös se, että lasten ja perheiden, opiskelijoiden ja eläkeläisten alennukset pienenevät.”

Aamulehti toteaa, että VR yrittää alennuksilla korjata matkustajamäärät romahduttaneen hinnoitteluvirheensä.

”Junassa matkustaminen on parhaimmillaan mukavaa ja nopeaa, mutta ei se niin suurta herkkua ole, että siitä maksettaisiin mitä tahansa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat