Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Puoluekannatus vakautuu

Sdp ja keskusta ovat nyt käytännössä tasoissa. Perussuomalaisten kannatus ei enää huvennut.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Sosiaalidemokraattien kannatus on hivenen hiipunut ja keskustan kannatus puolestaan kasvanut. Puolueet ovat nyt käytännössä tasoissa, keskusta karvan verran edellä.

Siinä tuoreen HS-gallupin olennaiset muutokset verrattuna kuukauden takaiseen. Perussuomalaisten kannatuksen pieneneminenkin on pysähtynyt.

Hallituspuolueiden kannatus on yhteensä lähes 50 prosenttia. Huonompiakin tuloksia hallituspuolueille on vajaan vuoden aikana mitattu.

Kyselyn haastattelut tehtiin tammikuun puolivälistä helmikuun puoliväliin. Tuona aikana kotimaan politiikassa ei ollut paljon uusia aiheita. Maahanmuuttajien runsas määrä hallitsi julkista keskustelua. Myös työmarkkinajärjestöt olivat otsikoissa uudestaan viriteltyine neuvotteluineen.

Perussuomalaisia vaaleissa äänestäneistä alle puolet äänestäisi samaa puoluetta uudestaan. Yhtä suuri osuus perussuomalaisten äänestäjistä on siirtynyt katsomoon.

Sama asia toisesta näkökulmasta: ne, jotka vielä äänestäisivät perussuomalaisia, ovat entistä varmempia kannastaan. Perussuomalaisten kannatus on siis lähestymässä kannattajakunnan kovan ytimen kokoa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat