Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ammattiyhdistysliike yrittää tiivistyä

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

TURUN SANOMAT kirjoittaa ammattiyhdistysliikkeen voimien keskittämisestä.

”Torstaina neljän teollisuusliiton hallitukset päättivät hyväksyä yhdistymisen. Metallityöväen liitosta, Paperiliitosta, Puuliitosta ja Teamista on tulossa SAK:n mahtiyksikkö. Noin 270 000 jäsenellä se ohittaa Palvelualojen ammattiliiton Pamin ja Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n.”

”Liittojen on tarkoitus yhdistyä syksyllä 2017. Edessä on puolentoista vuoden tiivis valmistelukausi, jonka aikana kiistakysymyksiä riittää ratkottavaksi.”

”Ammatillisessa edunvalvonnassa tarve entistä leveämmälle selkänojalle on olemassa. Lisäksi työmarkkina- ja yhteiskuntasopimusneuvotteluiden lähtökohtana on, että vastaisuudessa vientialat määrittelevät palkankorotustason. Ehompi liitto vastaisi näihin haasteisiin.”

”Tosin ratkaisematta on, mistä vastaisuudessa neuvotellaan keskusjärjestöjen, mistä liittojen tasolla ja mistä työpaikoilla.”

”Myös palkansaajakeskusjärjestöjen yhdistymisestä käydään neuvotteluja. SAK ja STTK tavoittelevat yhdistymistä jo 2017 alussa eli ennen suurliiton syntyä.”

”Uuden keskusjärjestön synty ei ole kirkossa kuulutettu. SAK:n yhdentyvissä teollisuusliitoissa voidaan kysellä, mihin uutta keskusjärjestöä tarvitaan, kun omat voimat ovat riittävän väkevät.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat