Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjä ei ole oikeusvaltio

Suomeen turvaan hakeutuneen petroskoilaisen oppositiopoliitikon ja liikemiehen Vasili Popovin luovuttaminen Venäjälle olisi hyvin kiistanalainen ratkaisu.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Venäjä ei ole oikeusvaltio oppositiopoliitikoille eikä kenellekään, joka joutuu vastakkain valtarakenteiden kanssa.

Vaikuttaa ristiriitaiselta, että samaan aikaan Venäjä on Suomen mukaan turvallinen maa pakolaisille. Oikeuslaitos on kuitenkin poliittisen vallan väline ennen kaikkea Venäjän omia kansalaisia vastaan. Siitä ovat näyttönä selvittämättömät poliittiset murhat ja pitkä sarja oikeus- ja poliisitoimia vallan väärälle puolelle joutuneita ihmisiä vastaan.

Siksi Suomeen turvaan hakeutuneen petroskoilaisen oppositiopoliitikon ja liikemiehen Vasili Popovin luovuttaminen Venäjälle olisi hyvin kiistanalainen ratkaisu. Popovia epäillään Petroskoissa petoksesta julkisten varojen käytössä. Hän kiistää syytteet.

Korkein oikeus otti kantaa Popovin luovuttamiseen viime viikolla. Oikeuden mukaan Popovin antama lausunto ei riitä osoittamaan, että hänen puolueensa Jablokon jäseniä vainotaan. Ei myöskään ole tiedossa, että olot kaikissa Venäjän vankiloissa olisivat niin huonot kuin Popov sanoo niiden olevan, oikeus päätteli.

Luovutuspäätös tehdään oikeusministeriössä. Ratkaisulla on poliittisia seurauksia, mutta sen pitää perustua arvioon Popovin oikeusturvasta Venäjällä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat