Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Köyhät eläkeläiset eivät hyötyisi palkkaindeksistä

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Ilta-Sanomat ei usko, että 70 000 nimeä kerännyt kansalaisaloite taitetun työeläkeindeksin palauttamisesta palkkaindeksiksi menee läpi eduskunnassa.

”Eläketarkistusten sitominen palkkakehitykseen merkitsisi eläkkeellä olevien hyötymistä toisten kasvattamasta kakusta. Työssä käyvät osallistuvat eläkkeiden maksamiseen, koska järjestelmä on vain osittain rahastoiva.”

”Eläketurvakeskuksen mukaan palkkaindeksin palautus merkitsisi eläkekustannusten nousua, johon pitäisi reagoida työeläkemaksuja korottamalla. Se olisi väärin sukupolvien välisen oikeudenmukaisuuden näkökulmasta. –– Sen sijaan päättäjien olisi syytä lopettaa palkansaajien ja eläkeläisten epätasa-arvoinen verokohtelu. Miksi eläkeläisten raippavero on pysyvä, mutta palkansaajien solidaarisuusvero määräaikainen?”

Iltalehden mukaan voidaan keskustella siitä, pitääkö työeläkkeen ylläpitää saavutettu elintaso vai onko eläkeläisten saatava osuus ansiotason noususta.

”Muutos lisäisi kuitenkin eläkemenoja. – – Jo 70 vuotta on tiedetty, että suuret ikäluokat vanhenevat.”

”Paluu palkkaindeksiin hyödyttäisi muutenkin mukavaa eläkettä nostavia, joilla asuntokin on yleensä maksettu. Kansaneläkkeellä olevat köyhät eivät hyötyisi mitään.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat