Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sukupuoli myy

Sukupuolipolitiikalla voi rakentaa varsin helpolla poliittisesti hyödynnettäviä vastakkainasetteluja.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Perussuomalaiset nuoret aloittivat tällä viikolla kampanjan, joka herätti heti sosiaalisessa mediassa vilkkaan keskustelun. Nuorisojärjestön #tyttö_poika -kampanja on myös varta vasten rakennettu niin, että se herättää intohimoja.

Kampanja flirttailee kannattajakuntaa puhuttelevasti feminismiin ja sukupuolentutkimukseen kohdistetuilla epäilyillä ja haastaa sukupuolentutkimuksen puhetapaa kyseenalaistamalla sukupuolineutraaliuden kaltaisia termejä.

Keskustelussa kannattaa kuitenkin muistaa, että kyse on suuren hallituspuolueen nuorisojärjestöstä aikana, jolloin perussuomalaisilla on vaikeuksia pitää kiinni jopa ydinkannattajistaan.

Taloustilanne ja hallitusasetelma pakottavat perussuomalaiset osallistumaan leikkauslinjaan, joka vie tukia ja tuloja puolueen omilta kannattajilta.

Sukupuoleen, seksuaaliseen suuntautumiseen ja tasa-arvoon liittyvistä teemoista on tehty helposti ihmisiä erottelevia arvopolitiikan kysymyksiä, joissa liikkeellä ovat isot tunteet mutta pienet tai jopa olemattomat rahat.

Sukupuolipolitiikalla voi rakentaa varsin helpolla poliittisesti hyödynnettäviä vastakkainasetteluja – ilman, että aihe kytkeytyy talouden leikkauspolitiikkaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat