Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomen Volkswagen?

Nokian Renkaat on manipuloinut Kauppalehden mukaan renkaidensa testituloksia valmistamalla testejä varten renkaita, jotka ovat parempia kuin liikkeistä saatavat.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Nokian Renkaat on manipuloinut renkaidensa testituloksia valmistamalla testejä varten ”modifioituja” renkaita, jotka ovat liikkeistä saatavia parempia, kertoi Kauppalehti perjantaina (26.2.). Lehti perusti tietonsa yhtiön työntekijöiden välisiin sähköpostiviesteihin.

Kauppalehden mukaan toiminta alkoi jo pitkäaikaisen toimitusjohtajan Kim Granin kaudella ja on jatkunut näihin päiviin asti. Vuorineuvos Gran on nykyisin eläkkeellä ja asuu Portugalissa.

Epäilyt ovat vasta lehtitietojen varassa, mutta jo perjantaina yhtiön pörssikurssi sukelsi. Jatko riippuu siitä, osoittautuvatko väitteet oikeiksi, onko toiminta ollut laajaa ja mitä yhtiö itse tekee maineensa korjaamiseksi.

Tapauksesta tulee valitettavan helposti mieleen autonvalmistaja Volkswagen, jonka autoista paljastui viime vuonna päästömittauksia huijannut ohjelma. Perussyynä pidetään yhtiön yrityskulttuuria, joka salli vilpin, koska se hyödytti kannustinjärjestelmien piirissä olevia ja viime kädessä myös yrityksen omistajia.

Volkswagen antaa opetuksen myös asian kääntöpuolesta. Huijauksen paljastuminen on vakava kolaus yhtiön maineelle ja taloudelle. Toipuminen kestää pitkään ja vaatii uutta yrityskulttuuria.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat