Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aselobbauksessa on selvä keihäänkärki

Emme hyväksy asedirektiiviin mitään sellaisia muutoksia, jotka vaikuttavat haitallisesti vapaaehtoisen maanpuolustuksen toimintaedellytyksiin ja reserviläisten koulutukseen.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Pääkirjoituksessa (HS 28.2.) väitettiin, että puolustus- ja sisäministerien tapaaminen EU:n asedirektiivimietinnöstä vastaavan europarlamentaarikko Vicky Fordin kanssa olisi perustunut metsästyksen lobbaukseen.

Suomi on johdonmukaisesti viestittänyt koko prosessin ajan EU:n komissiolle, neuvostolle ja parlamentille, ettemme hyväksy asedirektiiviin mitään sellaisia muutoksia, jotka vaikuttavat haitallisesti vapaaehtoisen maanpuolustuksen toimintaedellytyksiin ja reserviläisten koulutukseen. Tämä on ollut vaikuttamisemme keihäänkärki koko ajan.

Pääkirjoituksessa myös todettiin virheellisesti, että vapaaehtoiseen maanpuolustukseen käytettäisiin valtion omistamia aseita. Vapaaehtoisen maanpuolustuksen ammuntakoulutuksessa käytettävät aseet ovat reserviläisten tai reserviläisyhdistysten itsensä hankkimia, omistamia ja maksamia.

Vapaaehtoisen maanpuolustuksen lisäksi olemme muiden samanmielisten EU:n jäsenmaiden kanssa tuoneet voimakkaasti esille alkuperäisen direktiivimuutosesityksen kielteiset vaikutukset ampumaharrastukseen, asekeräilyyn ja metsästykseen. Suomen kantoja on ymmärretty, ja vaikuttamista jatketaan politiikka- ja virkamiestasolla.

Jussi Niinistö

puolustusministeri (ps)

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat