Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sähköstä tuli alkoholin veroinen tulolähde

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Turun Sanomat kirjoittaa, että sähköverosta on tullut valtiolle merkittävä tulolähde.

”Tälle vuodelle sähköveron tuotoksi on arvioitu 1,2 miljardia euroa, mikä vastaa bensiiniveron tuottoa ja jää vain vähän jälkeen alkoholiveron tuotosta.”

”Sähköveron lisäksi kuluttaja maksaa sähköstään – niin energiasta, siirrosta kuin sähköverostakin – arvonlisäveroa. Verojen osuus sähkölaskun loppusummasta on jo keskimäärin 35 prosenttia eli selvästi enemmän kuin siirtohintojen.”

”Kotitaloudet maksavat sähköverosta selvästi kulutustaan suuremman osuuden. Kotitaloudet kuluttavat sähköstä noin neljänneksen, mutta maksavat sähköverosta arvioiden mukaan 40 prosenttia. – – Teollisuuden osuus sähkön kokonaiskulutuksesta Suomessa on 50 prosenttia, mutta sähköverosta arvioiden mukaan vain viidesosa.”

”Sähköveron raju kasvu vie lähemmäs tasaverotusta, mikä rasittaa kaikkein pienituloisimpia suomalaisia.”

”Sähköveron ja muiden valmisteverojen nostaminen on ollut poliittisesti helpompaa kuin arvonlisäveron tai työn verotuksen kiristäminen. – – Vaikka verotuksen keventämiselle on perusteensa, on sähköverolle vaikea keksiä korvaajaa. Jos sähköverosta luovuttaisiin kokonaan, bensiinivero pitäisi kaksinkertaistaa tai arvonlisäveroa kiristää selvästi.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat