Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EU ei tiedä, keitä täällä on

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Euroopan unionilla on kiire saada siirtolaispaine hallintaan ja ulkorajavalvonta kuntoon. Siksi kaikki Schengen-alueelle tulevat halutaan tarkastaa nykyistä järjestelmällisemmin. Komission rajapaketin tuomat muutokset koskisivat niin EU-kansalaisia kuin EU:n ulkopuolelta tulevia.

Ongelma ei ole vain se, ettei EU tiedä, keitä tänne tulee. EU ei myöskään tiedä, keitä täältä lähtee.

EU-alueelle on tullut vuosien saatossa laillisilla matkustusasiakirjoilla ja viisumeilla miljoonia ihmisiä, jotka eivät ole koskaan poistuneet EU:sta, vaikka viisumi olisi umpeutunut. He eivät ole olleet ongelma – näkyvästi. Paperittomat piiloutuvat harmaille työmarkkinoille.

Nyt EU parantaa rajanylitystietojärjestelmiä pysyäkseen perässä EU-maiden ulkopuolisten kansalaisten maahantulo- ja maastalähtöajoista ja -paikoista. On hyvä kysymys, miksei niin ole tehty aiemmin. Yksi selitys on ollut tasapainoilu henkilötietojen suojan kanssa. Rekisteri säilyttäisi esimerkiksi sormenjälkiä vuosien ajan.

EU elää nyt uuden turvallisuusajattelun aikaa. Tarve estää laitonta maahanmuuttoa ja eritoten terrorismia ja vierastaistelija-ilmiötä ajanee tietosuojan edelle. On selvää, että EU tarvitsee tarkan tiedon siitä, keitä täällä oikein oleskelee.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat