Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Opintolainasta on tullut käsittämätön mörkö

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Keskisuomalaisen mukaan ei ollut yllätys, että selvitysmies Roope Uusitalon esitys opintotuen uudistamisesta on saanut ankaraa kritiikkiä. Uusitalo esittää korkeakouluopiskelijoiden opintorahan pienentämistä ja opintotuen muuttamista lainapainotteisemmaksi.

”Ei ole liioiteltua todeta, että opintolainaan suhtaudutaan enemmän tunteella kuin järjellä.”

”Opintolainasta on viime vuosina tullut käsittämätön mörkö, jota opiskelijat ovat halunneet välttää kuin ruttoa. Jopa niin paljon, että opintoja ollaan valmiita venyttämään olemalla kokoaikatöissä opintojen ohella. Se ei ole korkeakouluopintojen tarkoitus vaan ensisijainen tarkoitus on opiskella ja käydä töissä toissijaisesti, esimerkiksi kesäisin. Tämä periaate tuntuu nyt liian usein kääntyneen päälaelleen.”

”Lainan ottaminen lisää vastuuta opintojen etenemisestä. Se on tyly mutta realistinen linjaus.”

Ilkka: ”Toteutuessaan Uusitalon ehdotus veisi opiskelijoiden kuukausituloista noin sata euroa. Oikeudenmukaisuuden häivähdyksen voi hyvällä tahdolla nähdä siinä, että korkeakouluopiskelijoiden leikattu opintoraha asettuisi samalla tasolle, 250 euroon, toisen asteen opiskelijoiden tuen kanssa.”

”Nykyjärjestelmän epäkohtana on ollut, että opintorahan suuruus on vaihdellut oppilaitoksen mukaan. Todellisuudessa moni on joutunut muuttamaan pois kotipaikkakunnaltaan jo toisen asteen opintojen takia.”

”Yliopistopaikkakuntien nuorille opiskelu on ollut lähes poikkeuksetta taloudellisesti kevyempää kuin maakunnista opiskelemaan lähteneille.”

Aamulehti kirjoittaa, ettei Nokian Renkaat välttämättä pääse rengastestihuijauksestaan pelkällä anteeksipyynnöllä.

”On mahdollista – ja joidenkin asiantuntijoiden mukaan pikemminkin todennäköistä – että testirenkaiden manipulointi johtaa rikostutkintaan.”

”HS-selvityksen (1.3.) mukaan Kim Gran sai vuosina 2004–2014 palkkaa 5,2 miljoonaa, bonuksia 1,7 ja optioita noin 15 miljoonaa euroa.”

”Villakoiran ydin on siinä, että Kauppalehden haltuunsa saamien sähköpostien mukaan rengastestejä manipuloitiin, koska niiden tulokset vaikuttivat renkaiden myyntiin, yhtiön liikevoittoon ja pörssikurssiin, ja johdon kannustin- ja palkitsemisjärjestelmät oli sidottu tähän kehitykseen.”

”Juuri tähän kytkentään Finanssivalvonta saattaa perustaa arvionsa mahdollisesta arvopaperimarkkinarikoksesta.”

”Joka tapauksessa Fivan on selvitettävä, tiesikö Gran tai joku muu sisäpiiriläinen rengashuijauksista optiomyyntien aikaan. Tällaisen tiedon käyttäminen olisi osakekaupassa rangaistavaa sisäpiiritiedon väärinkäyttöä.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat