Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Liikettä kahteen suuntaan

Donald Trump voi karkottaa republikaanien äänestäjiä, mutta hän myös houkuttelee osaa demokraateista.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Liikemies Donald Trumpin eteneminen jatkuu Yhdysvaltojen presidenttikisassa. Trumpin todennäköiseltä näyttävä ehdokkuus ja hänen holtittomat puheensa ovat lisänneet arvailuja, että moni maltillinen republikaanien kannattaja voisi marraskuun vaalissa äänestää demokraattia, siis käytännössä Hillary Clintonia.

Siirtymisiä luultavasti on esimerkiksi naisten ja latinotaustaisten äänestäjien joukossa. On kuitenkin hyvä muistaa, että Trump myös houkuttelee äänestäjiä liikkumaan toiseen suuntaan.

Keskeinen käyttövoima tämänkertaisissa kampanjoissa on ollut kyllästyminen eliittien valtaan. Se on nostanut protestiehdokkaita kuten Trumpia ja yhdysvaltalaisittain vasemmistolaista Bernie Sandersia. Tässä jaossa Clinton kuuluu ehdottomasti poliittiseen eliittiin.

Trumpin maahanmuuttovastainen viesti on purrut työpaikkojensa puolesta pelkäävään työväestöön ja alempaan keskiluokkaan, joka perinteisesti on äänestänyt demokraatteja. Ryhmä muistuttaa niin sanottuja Reagan-demokraatteja, jotka ratkaisivat Ronald Reaganin valinnan 1980-luvun alussa: valkoisia pohjoisten osavaltioiden työväenluokkaisia miehiä, jotka ovat maahanmuutto- ja turvallisuuskysymyksissä melko konservatiiveja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat