Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miksi romania ei palvella?

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Oikeusministeriö julkisti torstaina selvityksen vähemmistöryhmien kokeman vihapuheen ja häirinnän seurauksista. Kohderyhmänä olivat maahanmuuttajat, romanit, saamelaiset, vammaiset, uskonnolliset vähemmistöt sekä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt.

Selvityksen tulokset ovat monin tavoin vakavia: ne kertovat järjestelmään pinttyneestä syrjinnästä sekä vakavista puutteista viranomaisten, terveydenhoitoalan ammattilaisten ja asiakaspalvelu- ja vartiointitehtävissä olevien koulutuksessa.

Vammaisten mukaan vihapuheeseen ja häirintään syyllistyvät myös terveydenhuollon tai sosiaalihuollon työntekijät. Romanit kokevat syrjintää erityisesti palvelutilanteissa.

Romanien esiin nostamissa syrjintäesimerkeissä kuvataan tilanteita, joissa järjestyksenvalvoja on asenteellinen ja väkivaltainen ja tekee esimerkiksi kaupassa aiheettomia kiinniottoja. Romanit kokevat myös poliisin suhtautuvan heihin vähättelevästi.

Selvityksessä ehdotetaan monenlaisia koulutushankkeita sekä tutkimusta vartijoiden ja järjestyksenvalvojien toimintatavoista. Vastuu on myös kaupalla ja palvelualalla. Niillä ei ole varaa leimautua mitään ryhmää syrjiviksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat