Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Keskustan tukipilari Laaninen vetäytyy syrjään

Puoluesihteeri lähtee mieluummin omin jaloin kuin kannettuna.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Timo Laaninen ilmoitti torstain Suomenmaassa, että hän jättää tehtävänsä keskustan puoluesihteerinä kesäkuun puoluekokouksessa.

Artikkelissaan Laaninen luettelee neljä syytä lähtöpäätökselleen. Niistä tärkeimmäksi hän mainitsee sen, että sisäinen intohimo on hiipunut. Laanisen mukaan motivaatio tulee enää velvollisuudentunnosta.

Laaninen on ollut puolueen uskollinen soturi. Samalla hän on ollut suomalaisessa politiikassa harvinaisen keskeisellä näköalapaikalla jo kolmella vuosikymmenellä. Hän on nähnyt läheltä keskustaliikkeen nousut ja laskut.

Laaninen on ollut kolmen keskustalaisen pääministerin – Esko Ahon, Anneli Jäätteenmäen ja Matti Vanhasen – erityisavustajana.

Jäätteenmäen lyhyeksi jääneen pääministerikauden aikana Laaninen oli niitä tukipilareita, jotka pitivät puolueen ja myös pääministerin pystyssä niin kauan kuin kykenivät.

Velvollisuudentunto ajoi Laanista silloinkin, kun hän päätti haastaa istuvan puoluesihteerin Jarmo Korhosen. Puolueen maine oli pahasti ryvettynyt vaalirahasotkuissa, ja epämääräisyyden tuntu henkilöityi Korhoseen.

Mikäli Korhoselle olisi ilmaantunut varteenotettava haastaja muualta, Laaninen tuskin olisi pyrkinyt puoluesihteeriksi.

Voi toki olla niinkin, että Laaninen päätti lähteä mieluummin omin jaloin kuin kannettuna.

Laaniseen ollaan varmaan puolueessa tyytyväisiä, mutta puolueväki on alkanut ihmetellä puolueen keskusjohtoisuutta. Puolueen ytimen muodostavat puheenjohtaja Juha Sipilä sekä muutama muu keskeisessä roolissa puoluejohdossa ja avustajakunnassa oleva. Eduskuntaryhmäkin on puolueen päätöksenteosta sivussa.

Tyytymättömyys harvainvaltaiseen meininkiin olisi saattanut kanavoitua siihen, että puolueen johdosta – Laaninen mukaan luettuna – joku olisi ensi kesän puoluekokouksessa pantu tai ainakin yritetty panna vaihtoon.

Keskustan puoluekokousväki on sitä paitsi tottunut siihen, että aina välillä äänestetään. Se kuuluu kansanvaltaisen liikkeen luonteeseen ja puhdistaa ilmaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat