Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pieleen meni ja kallista oli

Solidiumin hallituksen puheenjohtajan mukaan Solidium ei ole onnistunut tehtävässään.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Harvoin minkään yhtiön hallituksen puheenjohtaja kertoo julkisesti yhtiön epäonnistuneen. Valtion ei-strategisia osakeomistuksia hoitavan Solidiumin hallituksen puheenjohtaja Heikki Bergholm tunnustaa (HS 4.3.): ”Solidium on tavoitellut hyviä tuloksia, mutta tässä ei ole onnistuttu. Näytöt Solidiumin seitsemän vuoden toiminta-ajalta ovat heikkoja.”

”Omistettujen yhtiöiden kehitys on jäänyt verrokkiyhtiöistä, eivätkä osakkeiden hankinnat ja luopumiset ole olleet yleisesti onnistuneita”, hän kertoo. Omistusten hoidon kustannuksetkin ovat Bergholmin mukaan olleet suuret.

Yksi syy Solidiumin perustamiseen oli se, että poliitikot saataisiin kauemmas pörssiyrityksistä. Muuria ei kuitenkaan saatu vedenpitäväksi. Esimerkiksi kun Talvivaaraa jouduttiin pelastamaan, Solidium käskettiin apuun kaatamaan hyvää rahaa huonon perään. Ja kun Solidium yritti kohti suurempaa itsenäisyyttä, politiikka löi näpeille.

Bergholm antaa ymmärtää, että reikäisen muurin voisi purkaa: Solidium tulisi kytkeä omistajapolitiikan toimeenpanijaksi ilman itsenäisyyttä. Kirjoituksen, selvitysten ja viime vuosien valossa lienee selvää, että näin käy, kun omistajapolitiikkaa uusitaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat