Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Heureka, minä uudistun

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Tikkurilassa Vantaalla sijaitseva tiedekeskus Heureka laajentaa tilojaan. Se on tervetullutta, sillä vuonna 1989 avattu Heureka on löytänyt hyvin paikkansa tieteen popularisoijana ja kaiken ikäisiä kiinnostavana vuorovaikutteisena oppimisympäristönä.

Jotta Heurekan menestystarina jatkuu, sen on huolehdittava kyvystään uudistua. Innovaatiokulttuuri ja digitalisoituminen ovat ottaneet viime aikoina kvanttiloikkia, ja esimerkiksi virtuaalitodellisuusteknologian kehitys viihteellistää tiedeviestintää tavoilla, joiden perässä pysyminen vaatii tiedekeskuksilta paitsi resursseja, myös omia oivalluksia.

Heureka kilpailee lapsiperheiden huomiosta ja ajasta aivan samaan tapaan kuin monet tapahtumat, kulttuurikeskukset ja museot – jotka puolestaan ovat imeneet paljon vaikutteita siitä interaktiivisuudesta ja kävijää osallistavasta toiminnasta, joista tiedekeskukset aikanaan tulivat tunnetuiksi. On hyvä, että Heurekassa selvästi mietitään omaa kykyä tarjota uutta sisältöä uusille yleisöille.

Tarvetta herkästi ajassa elävälle tiedekeskukselle on enemmän kuin aikoihin. Juuri nyt tieteen ja tutkimuksen tuottaman tiedon merkityksen korostaminen ei ole aivan ydinkysymyksiä suomalaisessa poliittisessa keskustelussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat