Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ay-liike ei kerta kaikkiaan luota hallitukseen

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Ilkka: ”Viimeiset hetket yhteiskuntasopimuksen onnistumiseksi ovat käsillä.”

”Pakkolakipaketti on peruttu, mutta niskan päälle päässeille ammattiliitoille se ei riitä. Lisäksi halutaan jo aiemmin luvattuja veronkevennyksiä.”

”Ammattiliitoissa pelätään, että hallitus tekee lisää leikkauksia kaikesta sopimisesta huolimatta. Hallitukseen ei kerta kaikkiaan vaan luoteta.”

”Pitää muistaa, että yhteiskuntasopimus ei olisi vielä tässäkään vaiheessa, ellei hallitus olisi uhannut pakkolaeilla. Se pakotti hakemaan sopimusta, mutta samalla se on koko ongelman syy.”

”Kaikkien osapuolten pitäisi unohtaa valtakysymykset. Sopimalla saadaan parempi tulos aikaan kuin määräämällä, jolla taas saadaan aikaan ainakin määräämätön määrä katkeruutta ja lakkoja.”

”Sopimatta jättäminen osoittaisi todeksi sen, että Suomessa halutaan aina syyllinen tapahtuneelle. Ikävien päätösten kohdalla on helpompaa vyöryttää syyllisyys poliitikoille kuin ottaa itse vastuuta kokonaisuudesta.”

”Hallitukselle sopimuksen syntyminen on uskottavuuskysymys. Uusintaa ei enää tule.”

Länsi-Savo ja Itä-Savo: ”Kun sopimusta on valmisteltu kymmenen kuukautta ja hallitus hehkuttanut onnistumisen riemua, ei kansalainen tiedä, mitä pitäisi ajatella. Kuinka moni ammattiliitto voi jäädä pois, että sopimus edelleen syntyy?”

”Hallitus lupasi luopua pakkolaeista ja lisäleikkauksista, veronkevennykset häämöttivät. Ammattiliittojen epäluottamus hallitusta kohtaan näyttää olevan niin syvä, että viikonlopun aikana riittää kuromista.”

”Suomen tilanne on vaikea, ja vastuullista toimintaa kaivataan nyt kaikilta osapuolilta, myös oppositiolta. Kommunikaation on syytä toimia ja järkeä pitää käyttää. Nyt ei ole sopiva hetki käydä valtakamppailuja tai kyykyttää ketään.”

Pohjalainen: ”Ruotsin kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel saivat keskiviikkona vauvan. Isä ilmoitti asiasta pian synnytyksen jälkeen medialle.”

”Kun kuningasperhe alistuu täydelliseen yksityiselämän läpivalaisuun, se saa anteeksi virheet ja rahanmenon.”

”Kuningashuone voi tuoda modernille Ruotsille vanhoillisen leiman. Silti ei päästä mihinkään siitä, että perheen elämä kiinnostaa. Julkisuus on aina suurta ja valtioiden rajat ylittävää.”

”Ruotsi tietää, että etenkin perillisten markkina-arvo on valtava. Kun Victoria pukee juhlaan H&M:n mekon, kuvat leviävät ympäri Eurooppaa. Hän todella myös tekee niin ja ruotsalaisilla on taito markkinoida se.”

”Monarkia on epäoikeudenmukainen ja epätasa-arvoinen, mutta myös sitkeä ja uskollinen. Tasavaltalainen voi vain ihmetellä sellaisen eliitin suosiota.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat