Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yksi arvosana poikkeaa

Suomalaiset naiset menestyvät kansainvälisissä vertailuissa hyvin, mutta yhdessä kohdassa tasa-arvoa mittaava tulos on välttävää keskitasoa.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Sveitsissä toimiva Maailman talousfoorumi WEF julkisti helmikuussa tuoreimman raporttinsa sukupuolten välisistä eroista. Talouden, politiikan, koulutuksen ja terveyden tunnusluvut puristetaan siinä indeksiksi, joka mittaa kuilun leveyttä.

Tuttuun tapaan Pohjoismaat ovat listan tasa-arvoisimpia. WEF:n raportissa Suomi on kolmas Islannin ja Norjan jälkeen hiukan ennen Ruotsia. The Economistin tuoreen ”lasikattoindeksin” mukaan Suomi tarjoaa neljänneksi parhaat olot tasa-arvoiseen työelämään.

Maiden luetteleminen paremmuusjärjestyksessä on hyvä tapa yllyttää niitä parempaan suoritukseen, vaikka arviot ja painotukset ovat suurelta osin mielipidekysymyksiä. Suomen kohdalla esimerkiksi koulutuksen ja terveyden mittarit antavat järjestään kärkisijoja.

Yksi arvosana kuitenkin poikkeaa muuten kiitettävässä todistuksessa. Naisten osuutta päällikköasemissa kuvaavassa arviossa Suomi yltää vasta 55. sijalle. Luku ei heijasta millään tavalla naisten hyvää koulutuspohjaa ja vahvaa asemaa asiantuntijatehtävissä.

Työvoiman tarjonnan on toivottu lisääntyvän työuran alussa, keskellä ja lopussa. Määrän lisäksi Suomella on varaa parantaa myös työvoiman käytön laatua.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat