Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisien uhka-arvioihin suhtaudutaan vakavasti

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Pohjalainen kommentoi Lännen Median toteuttamaa kyselytutkimusta, johon vastasi lähes 2 500 suomalaista poliisia.

”Poliisi pitää nykyistä turvapaikkatilannetta selvästi isompana turvallisuusuhkana kuin miltä se julkisessa poliittisessa keskustelussa näyttää. – – Lähes 80 prosenttia poliiseista pitää turvapaikanhakijatilannetta erittäin tai melko suurena uhkana turvallisuudelle.”

”Poliisien vastauksissa nousevat esiin huolet naisten asemasta sekä terrorismin uhkasta Suomessa. Turvapaikanhakijoissa on paljon sotilas- ja poliisitaustaisia nuoria miehiä, mikä voi luoda omalta osaltaan turvallisuusriskin.”

”Poliisi näkee työssään yhteiskunnan yöpuolen karuimmillaan ja viranomaisista ensimmäisenä. Arkityössä huomio kiinnittyy turvallisuuden takaamiseen. Työ paljastaa varmasti Suomesta piirteitä, joista voidaan jopa vaieta.”

”Joka tapauksessa poliisikyselyn lukemat ovat niin karut, että ne on syytä päättäjien painaa mieleen. Turvallisuus ei askarruta vain kansalaisia, vaan myös turvallisuuden takaajia. Sinisilmäisyydelle ei ole sijaa.”

Kainuun Sanomat panee merkille, että puolet poliiseista pitää myös kansalaisten katupartiointia turvattomuutta lisäävänä asiana.

”Poliisijohdon mukaan tilanne on hallinnassa, mutta enempään viranomaiset eivät enää pysty. Samaa sanoo myös Rajavartiolaitos, joka on joutunut supistamaan resurssejaan merkittävästi.”

”Muuttunut tilanne maailmanpolitiikassa on syytä ottaa vakavasti huomioon niin selonteossa kuin myöhemmin sisäisen turvallisuuden strategiassa.”

”Viranomaisten työmäärä on lisääntynyt maamme rajoilla, rajojen lähistöillä sijaitsevissa kaupungeissa sekä niillä paikkakunnilla, joissa on turvapaikanhakijoita. Osa työkuorman kasvusta tulee typeristä perättömistä ilmiannoista.”

”Turvallisuutta ylläpitävästä viranomaistyöstä ei nyt ole varaa leikata. Se pitää tässä tilanteessa ymmärtää ja hyväksyä, että turvallisuus maksaa.”

Ilkka toteaa, että poliisit antavat pyyhkeitä myös palkanmaksajalleen valtiolle.

”Useampi kuin kahdeksan kymmenestä vastaajasta sanoo maahanmuuttopolitiikan onnistuneen melko tai erittäin huonosti.”

”Poliittiset päätökset jalkautuvat varsin karuina poliisin työpäivään. Kenttätyössä oleva poliisi näkee yhteiskunnan varjot toimistoissa työskentelevää päällystöään synkempinä.”

”Poliisit ovat olleet vuosikymmeniä ammattikunta, johon suomalaiset ovat vahvimmin luottaneet. Kun poliisit ottavat kantaa turvallisuusuhkiin, niitä ei kyseenalaisteta eikä epäillä. Myös poliitikot antanevat poliisien mielipiteille painoarvoa valmistellessaan sisäisen turvallisuuden selontekoa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat