Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäläinen oppitunti rajalla

Ensin Venäjän johto esitteli, miten se pystyy avaamaan rajan ja ohjaamaan Suomeen turvapaikanhakijoita. Sitten Venäjä näytti, miten se pystyy myös sulkemaan reitin ja kääntämään tulijat pois.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Turvapaikanhakijoiden tulo Suomeen Venäjältä Lapin rajanylityspaikkojen kautta loppui viikko sitten. Sitä ennen muiden maiden kansalaisia saapui turvapaikanhakijoina Suomen puolelle noin 30 päivässä, sen jälkeen ei ainoatakaan.

Helmikuussa Suomi otti tilanteen esille jopa presidentti Sauli Niinistön ja pääministeri Dmitri Medvedevin tapaamisessa. Sisäministeri Petteri Orpo (kok) puolestaan neuvotteli turvallisuuspalvelu FSB:n johdon kanssa Moskovassa. Turvapaikanhakijoiden tulon katkeamista voi pitää kärsivällisen diplomatian saavutuksena.

Venäjän rajavalvonnan paluun ennen syksyä vallinneisiin käytäntöihin voi nähdä myös toisin, diplomatiaa väheksymättä. Ensin Venäjän johto esitteli, miten se pystyy avaamaan rajan ja ohjaamaan Suomeen turvapaikanhakijoita. Sitten Venäjä näytti, miten se pystyy myös sulkemaan reitin ja kääntämään tulijat pois.

Suomeen pyrkijöiden avittaminen loppui, kun presidentti Vladimir Putin määräsi FSB:n tiukentamaan linjaa. Venäjän viranomaiset lakkasivat joukolla vetoamasta vapaaseen maastalähtöoikeuteen, jolla rajan avaamista oli perusteltu.

Suurempaa tulijamäärää ei tarvittu. Viesti on selvä. Venäjällä on jopa miljoonia lähtöhaluisia ulkomaalaisia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat