Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EU joutuu nöyrtymään Turkille pakolaiskriisissä

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kaleva suhtautuu epäillen EU:n ja Turkin välillä käytyjen pakolaiskriisiä koskevien neuvottelujen tulokseen.

”Mitään sopimusta Turkin kanssa ei vielä ole, on vain hahmotelma keskeisistä suuntaviivoista.”

”Pöydällä olevassa mallissa EU käytännössä ostaa Turkilta turvapaikanhakijoiden pysäytyksen. – – Malli on idean asteella järkevä ja jopa nykytilannetta inhimillisempi, sillä turvaa saisivat ne ihmiset, jotka sitä kipeimmin tarvitsevat.”

”EU:n vaihtoehdot ovat nyt olemattomat. Siksi sen on pakko ryhtyä yhteistyöhön Turkin kanssa, vaikka hinta on viiltävän kova. Turkki vaatii kerrotun kuuden miljardin euron ohella nopeasti toteutettavaa viisumivapautta sen ja EU:n välillä sekä Turkin EU-jäsenyysneuvottelujen polkaisemista taas vauhtiin.”

”Näin EU joutuu nöyrtymään Turkille, jota sen presidentti vie yhä kauemmaksi EU:n perusarvoista kuten oikeusvaltioperiaatteesta ja sananvapaudesta ja joka kaiken lisäksi on itse taustalla sotkeutunut Syyrian sisällissotaan.”

Etelä-Suomen Sanomat toivoo, ettei kokouksen ainoaksi anniksi jäisi kaupankäynti hädänalaisilla ihmisillä.

”Tarkoitus on kuitenkin usein pyhittänyt keinot, ja niin näyttää tapahtuneen tälläkin kertaa. Pakolaiskriisistä on tullut EU:lle niin valtava, jäsenmaiden keskinäistä ja myös niiden sisäistä yhtenäisyyttä vakavasti koetteleva ongelma, että Turkille oltiin valmiita tekemään myönnytyksiä lähestulkoon niin paljon, kuin se tohti armoilleen joutuneilta EU-johtajilta pyytää.”

”Myönnytysten hinta ei ole kohtuuton, jos niillä todella kyetään saamaan sääntelemätön maahanmuutto Eurooppaan loppumaan. Salakuljettajien liiketoimintamallin vesittäminen olisi merkittävä edistysaskel kriisin rauhoittamiseksi, vaikka lopullista päätöstä sille on turha toivoa ainakaan niin kauan kuin Syyrian verinen sisällissota jatkuu.”

Karjalainen toteaa kevään näyttävän, tyrehtyykö pakolaisvirta vai ryöpsähtääkö vaellus hallitsemattomaan kasvuun.

”Turkin lupauksiin ei kannata luottaa liian sinisilmäisesti. Yhtä lailla suomalaisten ei kannata uskoa, että turvapaikanhakijoiden tulo Suomeen olisi päättynyt, jos muutamaan päivään ei ole tullut yhtään henkilöä idästä tai lännestä.”

Aamulehden mukaan EU maksaa osaamattomuudesta ja epäluottamuksesta.

”Poliittinen hinta on, että Turkin vuosikymmenet tukossa ollut tie EU:n jäseneksi aukeaa jälleen, vaikkei maa ole tehnyt itseään läheskään liittymiskelpoiseksi.”

”Kaikki voi kuitenkin vielä päättyä suhteellisen hyvin. Jos järjestely Turkin kanssa toimii oikealla tavalla, EU voi päästä irti hysteriastaan ja sopeutua pariin miljoonaan uuteen asukkaaseen 500 miljoonan ihmisen alueellaan.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat