Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maanviljelijät eivät elä pelkällä myötätunnolla

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kaleva ymmärtää syitä, joiden vuoksi viljelijät järjestävät perjantaina mielenosoituksena traktorimarssin Helsinkiin.

”Alan ahdingon perussyy on kannattavuudessa, joka on heikentynyt rajusti maailmanlaajuisen ylituotannon ja Venäjän viennin pysähtymisestä johtuvan hintojen laskun takia.

”Maanviljelijöiden huoli on syytä ottaa vakavasti, sillä nyt on ajauduttu tilanteeseen, jossa elinkelpoisiakin tiloja on vaikeuksissa laskujensa maksamisen kanssa.”

”Taloudellinen tilanne on kärjistynyt Maaseutuviraston päätettyä siirtää osan viime vuoden EU-tukien maksatuksesta viikoilla eteenpäin. – – Maatiloilla eletään nyt niin kädestä suuhun, ettei tällaisiin lykkäyksiin olisi varaa.”

”Byrokraattisen sähläyksen vuoksi maanviljelijät joutuvat lykkäämään maksujaan ja neuvottelemaan lainanmaksuohjelmiaan uusiksi.”

Keskisuomalaisen mukaan maanviljelijöiden tylyä kohtelua voi verrata siihen, että työntekijän palkkaa ensin laskettaisiin yksipuolisesti 20–30 prosenttia ja lisäksi luvattujen palkkojen maksua siirrettäisiin kuukausitolkulla sovitusta.

”Kevätkylvöihin valmistautuville tiloille on saatava nopeaa kriisitukea. Löysät lupaukset ja myötätunto eivät nyt viljelijöitä kannattele.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat