Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kansalaispuolueen esikuvana on brittiparlamentarismi

Helmikuussa kannattajakortteja oli kertynyt yli 3 000, kirjoittaa Paavo Väyrynen.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Pääkirjoituksessa (HS 11.3.) arvioitiin, että kansalaispuolueen organisaatio muistuttaa etäisesti mallia, ”jota soveltavat eräät ryhmätunnuksia jäsentensä nahkaliiveihin myöntävät moottoripyöräkerhot”. Väite ja rinnastus on uskomaton.

Kansalaispuolueen esikuvana on Britannian konservatiivisen puolueen organisaatio, jossa puoluetta johtaa parlamenttiryhmä. Sen jäsenet saavat valtakirjan suoraan kansalta ja vastaavat toiminnastaan suoraan äänestäjilleen. Tämä malli on kansanvaltaisempi kuin nykyisten suomalaisten puolueiden organisaatiot.

Oikeusministeriön lausunnon perusteella jäsenyys ja myös puoluehallituksen jäsenyys avattiin kansanedustajien ja Euroopan parlamentin jäsenten lisäksi myös entisille parlamentaarikoille. Hekin ovat aikanaan saaneet valtakirjansa suoraan kansalta. Muista jäsenyyskriteereistä päätetään myöhemmin.

Pääkirjoituksessa väitettiin, että helmikuun tietojen mukaan kansalaispuolueen merkitsemiseksi puoluerekisteriin on kertynyt toista tuhatta kannattajakorttia. Tosiasiassa jo helmikuussa kortteja oli kertynyt yli 3 000. Kerääminen on hidasta siksi, ettei korttia voi allekirjoittaa sähköisesti. Kansalaisaloitteen 53 425 allekirjoittajasta vain runsaat 2 200 täytti paperisen kannatusilmoituksen.

Paavo Väyrynen

europarlamentaarikko

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat