Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kyproksesta pitää puhua

EU:n pitää painostaa pakolaiskriisiä koskevissa neuvotteluissa Turkkia sopuun Kyproksen kahtiajaosta.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Paremmassa maailmassa EU:n ja Turkin yhteistyösopimus pakolaiskriisissä auttaisi ratkaisemaan yhden Euroopan sitkeimmistä aluekiistoista eli Kyproksen kahtiajaon.

Kypros on EU:n jäsen, mutta Turkki on miehittänyt saarivaltion pohjoisosaa vuodesta 1974. Monen diplomaatin hiukset ovat sittemmin harmaantuneet tuloksettomissa neuvotteluissa saaren jälleenyhdistämisestä. Kyse ei ole vain pienestä saarivaltiosta. Kypros kampittaa EU:n yhteistyötä Turkin kanssa, ja Nato-maa Turkki estää Naton ja EU:n yhteistyötä.

Neuvottelut jälleenyhdistämisestä ovat edenneet viime kesästä lähtien turkkilaisen väestönosan presidentin Mustafa Akincin ja Kyproksen presidentin Nicos Anastasiadesin kesken. Tuloksia olisi hyvä saada ennen Kyproksen kreikankielisellä alueella 22. toukokuuta järjestettäviä parlamenttivaaleja.

Yksi este on kuitenkin Turkki, jolla on yli 35 000 sotilasta Pohjois-Kyproksessa ja jonka presidentti Recep Tayyip Erdoğan ei pidä Akincin omapäisyydestä.

Pakolaiskriisiä koskevissa neuvotteluissa Kypros vastustaa jatkuvan miehityksen vuoksi EU:n myönnytyksiä Turkille. Parempi ratkaisu olisi, että EU:n kannustuksella Turkki tarttuisi sovintoon pian 42 vuotta jatkuneessa aluekiistassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat