Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tiivis on tehokas ja ahdas

Kaupunkirakenteen tiivistämisestä on tarjolla kaksi päinvastaista tulkintaa.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Moni helsinkiläinen haluaisi asua omakotitalossa meren rannalla keskustassa. Jostain on tingittävä. Mutta kuka tinkii ja millä perusteella?

Aluetieteen dosentti Anssi Joutsiniemi ja professori Mari Vaattovaara katsovat (HS 9.3.), että kaupunkirakenteen tiivistämisen etuja liioitellaan. Itsetarkoituksellisen tiivistämisen markkinoinnin sijasta pitäisi keskittyä muun muassa kotitalouksien valintoihin ja seudulliseen saavutettavuuteen, tutkijat kertovat.

Kuukausi sitten teemasta julkistettiin kahden muun tutkijan kirja. Emeritusprofessori Heikki A. Loikkanen ja toimitusjohtaja Seppo Laakso päätyivät jokseenkin päinvastaiseen lopputulokseen. Heidän mukaansa kaupungit ovat itse aiheuttaneet asuntomarkkinoille ongelman löysällä rakentamisella. Korjaussarjaan on kaksikon mukaan otettava muun muassa kaupunkirakenteen tiivistäminen, asuntotarjonnan lisääminen korkeimpien hintojen alueella ja etäisyyksien lyhentäminen kaupungin sisällä.

Jos asumista sommitellaan talouden kokonaisedun mukaisesti, Loikkasen ja Laakson näkemyksiä on vaikea kiistää. Jos taas asumisen suunnittelussa kuullaan asukasta, moni ottaisi itselleen tilaa tehokkuuden kustannuksella.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat