Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Opetuksen lakkauttamista ei esitetty

Helsingin yliopisto ei ole tehnyt esitystä hammaslääketieteen opetuksen ja tutkimuksen lakkauttamisesta. Näin opetusministeriö ei ole voinut ottaa asiaan myöskään kantaa, kirjoittaa Tapio Kosunen.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Matti Kalliokoski kirjoitti (HS Merkintöjä 16.3.), että opetus- ja kulttuuriministeriö olisi vastannut kieltävästi Helsingin yliopiston ”koepalloon” hammaslääketieteen koulutuksen lakkauttamisesta.

Opetus- ja kulttuuriministeriö valmistautuu parhaillaan yliopistojen kanssa toukokuussa käytäviin, vuosia 2017–2020 koskeviin sopimusneuvotteluihin. Niissä keskeisenä kysymyksenä on yliopistojen rakenteiden uudistaminen niin, että yliopistojen pitkäjänteiset toimintaedellytykset turvataan samalla, kun toiminnan laatu, vaikuttavuus ja tehokkuus paranevat vaikeasta taloustilanteesta huolimatta. Tavoite on vahvistaa korkeakoulujen profiloitumiskehitystä ja edellytyksiä päästä kansainväliseen kärkeen tai lähelle sitä valituilla vahvuusaloilla. Kehityksen mahdollistaminen edellyttää yliopistoilta myös rohkeita poisvalintoja.

Ministeriö sai helmikuussa yliopistoilta esitykset rakenteellisen kehittämisen toimenpiteiksi tulevalle sopimuskaudelle. Helsingin yliopisto ei ole tehnyt esitystä hammaslääketieteen opetuksen ja tutkimuksen lakkauttamisesta. Näin ministeriö ei ole voinut ottaa asiaan myöskään kantaa. Yliopisto voi edelleen halutessaan tuoda esityksen toukokuussa käytäviin sopimusneuvotteluihin.

Tapio Kosunen

ylijohtaja, korkeakoulu- ja tiedepolitiikan osasto, opetus- ja kulttuuriministeriö

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat