Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kokoomuksessa etsitään haastajaa Stubbille

Konservatiivinen yrittäjäsiipi on pettynyt kokoomuksen puheenjohtajaan.

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Kansanedustaja, liikemies Harry Harkimo harkitsee Alexander Stubbin haastamista kokoomuksen puheenjohtajakisaan ensi kesän puoluekokouksessa.

Kokoomuksessa harva ajattelee vakavissaan, että Harkimo todella voisi nousta puolueen puheenjohtajaksi. Olennaista on, että Stubbille etsitään vastaehdokasta. Se kertoo epätoivosta. Harkimon mahdollisella ehdokkuudella mitattaisiin, kuinka laajaa tyytymättömyys Stubbiin on kokoomuksen sisällä.

Tyytymättömyyttä Stubbiin esiintyy erityisesti kokoomuksen arvokonservatiivisessa yrittäjäsiivessä.

Stubb on aiheuttanut hämmennystä ja jopa pettymyksiä pitkin puheenjohtajakauttaan, aina siitä lähtien kun hän pääministerinä esiintyi tiedotustilaisuudessa shortseissa.

Paljon kiusallisempi paikka oli viime syksynä, kun Stubb antoi eduskunnan kyselytunnilla paikkansapitämättömiä arvioita hallintarekisterilaista.

Kolmantena ja tärkeimpänä pettymyksen aiheuttajana mainitaan se, että työehtojen sopimisen työpaikoilla koetaan vesittyneen. Yrittäjät uskoivat aivan vilpittömästi, että Juha Sipilän (kesk) porvarihallitus tekee asiassa radikaaleja muutoksia. Toivo pantiin etenkin kokoomukseen. Se, mihin mittaan paikallista sopimista nyt ollaan laajentamassa, ei yrittäjien mielestä ole edes laiha kompromissi.

Varteen otettavaa haastajaa ei Stubbille vielä ole ilmaantunut. Sisäministeri Petteri Orpon kommentit on tulkittu kieltäytymiseksi. Varapuhemies Paula Risikon vastaus on asteen verran kryptisempi.

Lisää uutisia kokoomuksen puheenjohtajakisasta ehkä kuuluu tänään torstaina, kun Euroopan investointipankin varapääjohtaja Jan Vapaavuori tulee Suomeen julkistamaan kirjansa. Ennakkotietojen mukaan Vapaavuori kuvaa kirjassaan Suomen talouden alamäkeä ja hahmottelee keinoja kasvun aikaansaamiseksi. Kirja kelpaisi siis puheenjohtajakampanjaa vauhdittamaan.

Vapaavuori olisi kokoomuksen konservatiiveille mieluisa ehdokas. Kaksi vuotta sitten häntä pidettiin yleisesti puheenjohtajakisan varmana voittajana, mutta hän jäikin kolmanneksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat