Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vaalisirkus vaati ison uhrin

Yhdysvaltain republikaanisen puolueen johdon asema on vaakalaudalla, kun se harkitsee tukeaan Donald Trumpille

Pääkirjoitus
 
Helsingin Sanomat

Yhdysvaltojen ylipitkällä presidentinvaalien esivaalikiertueella matkan varrelle on jo uupunut yksittäisten ehdokkaiden lisäksi yksi kokonainen poliittinen koneisto.

Republikaaninen puolue on käynyt läpi monta mullistusta sen jälkeen, kun puolue perustettiin vuonna 1854 vastustamaan orjuuden leviämistä ja uudistamaan taloutta. Presidenttiehdokkaan valinnan karkaaminen täysin republikaanijohdon käsistä on kuitenkin ainutkertaista ja vaarantaa puolueen tulevaisuuden.

Tiistaina viidessä osavaltiossa järjestetyissä esivaaleissa Donald Trump vahvisti otettaan presidenttiehdokkuuteen. Kilpa ratkeaa republikaanien puoluekokouksessa heinäkuussa. Trumpilla ei kuitenkaan ole takeita enemmistön tuesta ennen puoluekokousta, koska Ohion osavaltion edustajaäänet vei hänen kilpailijansa John Kasich.

Samaan aikaa demokraattien puolella Hillary Clinton on jo lähes varmistanut ehdokkuutensa.

Republikaanijohdon pitää päättää, ryhtyykö se kannattamaan Trumpia todennäköisenä voittajana leimattuaan hänet tähän asti uhaksi sekä Yhdysvalloille että puolueelle. Ratkaisussa on kyse republikaanisen puolueen tulevaisuudesta ja menestyksestä myös muissa vaaleissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat